dijous, 24 de març del 2011

La teràpia de cantar

Fa escassament una hora que he arribat de l'assaig. Per molt cansada que estigui i per molt esgotada i enterbolida que tingui la ment, quan surto del cor ja m'han desaparegut tots els mals i tinc l'adrenalina disparada: hi ha gent que perd oli i jo cada dimecres, mentre camino cap al cotxe per la ciutat deserta, feliç de respirar l'aire glaçat de la nit, estic convençuda que perdo aquest principi hormonal que es veu que també es pot dir epinefrina... Són dues hores on el món s'atura gràcies a la màgia d'aquelles taques, negres i diminutes damunt de cinc línies paral·leles, que em donen energia per arribar al dimecres següent. No són només les taquetes, és clar. Sense aquella colla de veus diverses d'edats diverses,  cadascuna amb les seves dèries i el seu estil, cadascuna amb les seves riqueses i les seves mancances, el Cor de cambra no seria possible. I sense la dedicació d'en Pablo, el director, que a part d'una paciència infinita té una vocació i una humanitat que vessen per totes bandes -gairebé com la meva adrenalina-, seria impossible del tot. Riem, parlem, patim, cantem, cridem, bramem (o brahmem, com avui). I alguns, després de l'assaig, continuen rient, parlant i bramant tot fent una salsitxa al König. Jo aquí ja no hi arribo i condueixo sola cap a casa mentre penso en la sort que tinc cada dimecres. La sort que puguem compartir l'assaig, els projectes i la música. Però, sobretot, la sort de compartir aquella estoneta de vida.

3 comentaris:

  1. Vaja, veig que el comentari que vaig enviar ahir no ha arribat. Bé, és igual. Només deia que em semblava genial que et sentissis així i que fins i tot a mi, que no he canta mai, em vénen ganes de cantar! :)

    ResponElimina
  2. Quan jo anava a la coral, anar a l'assaig em costava molt, em feia mandra després de sopar, però un cop allà m'ho passava molt bé, reiem, cantavem, menjavem...

    ResponElimina
  3. el món pot estar tranquil, no ho faig en públic, però és cert que cantar et fa sentir millor

    ResponElimina